Corrib-gassprosjektet i Irland har fått endelig produksjonsgodkjenning.

Det fremgår av en melding fra feltpartner Vermilion Energy tirsdag ettermiddag.

«Partnerne på Corrib (Shell, Vermilion og Statoil Exploration Ireland) fokuserer nå på å forberede oppstart av første gassproduksjon på Corrib. Produksjonsnivåene på Corrib ventes å stige over en periode på rundt seks måneder til en topproduksjonsrate på estimerte 9.700 fat oljeekvivalenter per dag, netto til Vermilion», skriver selskapet.

Statoil har en eierandel på 36,5 prosent i Corrib, Vermilion eier 18,5 prosent og operatøren Shell 45 prosent.

Corrib-prosjektet har blitt utsatt en rekke ganger, og var opprinnelig planlagt startet opp i første halvdel av forrige tiår.

«Mottaket av departementsgodkjenningen markerer slutten på en lang og omfattende regulatorisk gjennomgang hos en rekke irske myndighetsorganer», skriver Vermilion i meldingen tirsdag.

Corrib estimeres å inneholde en billion kubikkfot gass, og har potensial til å dekke inntil 60 prosent av Irlands gassbehov, ifølge Vermilion.

Les også: Svake forventninger senker oljeprisene
Dagens aviser på 1-2-3

Se DN Tv: Slik ser du sjelden Obama
Slik ser du sjelden Barack Obama
Ingen fikk selfies, men noen av de skuelystne fikk posere for vanlige bilder sammen med Barack Obama iført caps og solbriller. Den amerikanske presidenten er på ferie på Hawaii og var innom en butikk for å kjøpe seg shave-is sammen med døtrene.
00:32
Publisert:


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.