Statoil opplever at dynamikken i gassmarkedet endrer seg og at markedet blir mer globalt. Med økte volumer av LNG i markedet blir det press på prisene.

Det sier konsernsjef Eldar Sætre i Statoil under selskapets høstkonferanse mandag.

- Ettersom det kommer mye gass inn i markedet de neste årene vil det bli press på prisene fremover. Dette vil holde prisen relativt lave. Det vil være sesongeffekter og slikt, men det vil være et overheng av gass en god stund, sier han.

Fatih Birol, direktør i Det internasjonale enegibyrået (IEA) er også tilstede på samme konferanse. Birol fortalte TDN Finans at energibyrået venter press på gassprisene globalt og definitivt i Europa fremover. Norsk gass vil uansett spille en viktig rolle i Europa, sa han.

- Gass fra Nordsjøen og norsk gass vil alltid finne en kunde både med tanke på kostnader og dens forutsigbarhet. Norge har vist seg å være en trygg forsyning i mange, mange år, sier han.

Birol sier videre at det vil bli press på gassprisene i tiden fremover.

- Det vil definitivt bli press på gassprisene i Europa fremover, det gjelder også over hele verden, sier han og legger til:

- Men jeg tror ikke at det varer evig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.