Microsoft frykter nå at direktøren skal avsløre Kina-strategien for sin nye arbeidsgiver, nå drar de saken inn for retten for å hindre at han begynner å arbeide for rivalen Google, skriver Dagens Næringsliv

Den tidligere Microsoft-direktøren Kai-Fu Lee sier i sitt vitnemål i King County Superior Court i Seattle at han sa opp sin stilling i Microsoft fordi Bill Gates skrek til ham i frustrasjon over Kina-problemene.

Stor bekymring

- Microsoft skjønte det rett og slett ikke, sa Lee da han refererte til tidligere diskusjoner med Gates og andre i selskapet om Microsofts tilnærming til Kina. Rettssaken gir også et innblikk i Microsofts store bekymring for truselen fra Google.

Microsoft har saksøkt Lee fordi han angivelig skal ha brutt en avtale om at han i ett år ikke kan jobbe for konkurrerende virksomhet, og vil ha en foreløpig kjennelse på at Lee ikke kan begynne på jobben med å bygge opp et forskningssenter for Google i Kina, skriver Dagens Næringsliv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.