44 år gamle Ayman al-Alul er journalist i nyhetsbyrået Arab Now. Han ble pågrepet av Hamas' sikkerhetsstyrker på Gazastripen 3. januar. Mandag ble han løslatt, og to dager senere står han nå fram og forteller om hvordan han ble behandlet.

– Min journalistikk plaget dem, så de anklaget meg for å ha oppfordret til opprør mot myndighetene på Gazastripen, og dermed også mot Hamas-bevegelsen og den palestinske motstanden, sa Alul til nyhetsbyrået AFP onsdag.

Alul, som er bosatt i Gaza by, sier han ble utsatt for «tortur». Med det mener han «verbalt misbruk som ikke burde brukes mot en person på min alder. Jeg er en sivil person som ikke skaper sikkerhetsproblemer».

Han legger til at han også ble utsatt for lette slag, men sier at de psykologiske angrepene var mer ødeleggende.

Pågripelsen av Alul skapte protester blant journalister og rettighetsgrupper. Han mener han ble pågrepet på grunnlag av kommentarer han la ut på sin Facebook-profil, som følges av mer enn 30.000 mennesker. (©NTB)

Les også:

Frykter Kina-sjokk: - Da får vi bråstans

Derfor kan 10-13 dollar være en riktigere oljepris  

  DNB: Dette skjer med boligmarkedet hvis oljeprisen blir liggende

Se DNtv: De fem beste billigkjøpene på Polet

De fem beste billigkjøpene på polet
Slunken lommebok etter jule- og nyttårsfeiringen? DNs vinanmelder gir deg de fem beste billigkjøpene på Vinmonopolet.
02:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.