– Gaza kan bli ubeboelig innen 2020 hvis den nåværende økonomiske utviklingen holder fram, skriver FNs organisasjon for handel og utvikling (UNCTAD) i sin årlige rapport.

Rapporten påpeker at den høye befolkningstettheten i Gaza legger sterke begrensninger på de sosiale, helsemessige og sikkerhetsmessige forholdene. Enklaven strekker seg over et område på kun 362 kvadratkilometer og huser over 1,8 millioner mennesker. Det er et av verdens tettest befolkede områder.

Selv om dette ikke er noen ny situasjon, har forholdene forverret seg med tre israelske militæroperasjoner de siste seks årene og en israelsk blokade som har vart i snart ti år.

Laveste siden 1967

– Blokaden har svekket den allerede svake infrastrukturen i Gaza, ødelagt det produktive grunnlaget og fjernet muligheten for økonomisk oppbygning, heter det i rapporten.

De sosioøkonomiske forholdene i Gaza er på sitt laveste nivå siden 1967, da Israel okkuperte området, ifølge rapporten.

De tre militæroperasjonene har til sammen kostet 2.200 palestinere livet, fortrengt 500.000 fra sine hjem og ført til økonomiske tap på størrelse med tre lokale bruttonasjonalprodukt.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Amnesty:– Sterke bevis for at Israel begikk krigsforbrytelser

 

  Israels president frykter strid med USA