Den tyske kjemigiganten BASF og det russiske gasselskapet Gazprom ble i forrige uke enige om å gjennomføre eiendelsbytteavtalen signert i desember 2013 og som skulle bli gjennomført innen utgangen av 2014. Avtalen inkluderer blant annet betydelige gasseiendeler på britisk sokkel, og vil nå granskes av Storbritannias energi- og klimaendringsdepartement.

Det skriver Financial Times mandag kveld.

Avtalen innebærer spesifikt at 50 prosent av eierskapet i Wintershalls Nordsjø-virksomhet, som blant annet inkluderer Wingate-gassfeltet, overføres til Gazprom.

- Vi vil granske detaljene i avtalen nøye for å overveie implikasjonene, som vi gjør for alle avtaler som inkluderer eiendeler i britisk farvann, sier en departementstalsmann til FT.

Avisen skriver at én av bekymringene til britiske politikere, er risikoen for en gjentakelse av hva som skjedde da sanksjoner ble iverksatt mot Iran, som i 2010 førte til en nedstenging av Rhum-feltet, som er eiet av BP og det iranske statsoljeselskapet NIOC.

Ifølge FT har britiske ministere argumenter at det er usannsynlig med noen rask reversering av sanksjonene mot russiske selskaper og personer. De mener det er mer sannsynlig at Vestens sanksjoner mot Russland, som ble innført som en følge av Russlands rolle i Ukraina-krisen, vil bli eskalert.

Les også på DN.no:

Byr 70 milliarder for oljeletingsselskap  

Asia i dag: Kina under nytt press

Kristian Røkke kjøper aksjer i selskapet han er sjef for

Se DNTV:

Eksklusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

 

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.