Leder av Brusselkontoret, Paal Frisvold (53), går inn som partner i PR-selskapet. Han har arbeidet i byen siden 1997, og ledet frem til 2013 Bellonas EU-arbeid som bidro til utformingen av EUs energi- og klimapolitikk.

– Vi samler ikke på land, vi samler på gode folk. Paal har 18 års erfaring fra Brussel, og er den viktigste årsaken til at vi nå satser i Brussel, sier Geelmuyden Kiese-sjef, Hans Geelmuyden (58), i en pressemelding.

LES OGSÅ:Kapret kontrakter til 50 millioner

Pr-toppen peker på at de fleste politikkområder som foregår i Norge påvirkes av Brussel, og at 80 prosent av norsk lovgivning og regulering kan spores tilbake til byen.

- Kondisjon og tenker langsiktig

Seniorpartner i pr-byrået, Gunnar Mathisen, er en av de som har vært pådriver for satsingen. Han har tidligere vært med å forhandle frem EØS-avtalen.

Geelmuyden Kiese har allerede kontorer i Oslo, Stockholm og København. Lokalet i Brussel blir dermed pr-selskapet fjerde.

- Når GK vedtar å satse, har vi kondisjon og tenker langsiktig. Etablering av kontorene i Stockholm og København har vært krevende prosesser, men nå er vi 45 ansatte i København og 25 i Stockholm. Mange har feilet i Brussel før oss, men vi skal lykkes, sier Geelmuyden.

Se DNtv: DN lanserer gründerside:

DN lanserer gründerside
Derfor bør det skrives mere om grûndere
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.