Statoil har, på vegne av aktuelle lisenspartnere, utøvet opsjoner for tidligere tildelte kontrakter på boretjenester til faste installasjoner. Utøvelsen av opsjonene gjelder 17 installasjoner på norsk sokkel.

Statoil forlenger avtalene med leverandørene, med utøvelse av første opsjon. Selskapet viser til at de i 2012 tildelte kontrakter for fire år med tre opsjoner på to år til Archer, KCA Deutag og Odfjell Drilling, opplyser Statoil i en melding torsdag.

Opsjonsperioden vil vare fra 1. oktober 2016 til 1. oktober 2018, med noen endringer i tildelingsomfang.

Statoil anslår at kontraktsverdi for kommende to-års-periode samlet vil kunne utgjøre opp mot fem milliarder kroner.

Arbeidet dekker bore- og brønntjenester, vedlikehold av boreanlegg, samt modifikasjoner og eventuelt tilleggsarbeid.

Disse leverandørene har fått utøvd opsjon på følgende installasjoner:

  • KCA Deutag: Oseberg B, C, Sør, Øst - Gullfaks A, B, C
  • Odfjell Drilling: Grane - Heidrun
  • Archer: Statfjord A, B, C – Visund – Njord – Sleipner A – Snorre A, B

-Leverandørene har vist evne til nytenking og levert gode forslag til fortsatt utvikling av disse tjenestene, og Statoil er positiv til å kunne fortsette arbeidet med alle tre selskapene. Kontraktene vi har nå vil bidra til å opprettholde aktivitet med konkurransedyktige betingelser i en tid der aktivitetsnivået utfordres av lønnsomhet, sier direktør for Boring og brønn Geir Tungesvik i Statoil i en kommentar.

Les også:
Delingskamp om båtutleie
Disse gruppene bør lese selvangivelsen grundig
Jay Z forbereder gigantsøksmål mot nordmenn dnPlus

Sjekk dette rullestoltrikset
Aaron "Wheelz" Fotheringham ble født med en sykdom som gjør at han ikke kan bruke beina. Man dette har ikke stoppet ham fra å utøve ekstremsport, og i dette klippet gjør han en såkalt "bakflip" med rullestolen sin.
01:09
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.