Genève, Sveits: En av de største stjernene under årets bilutstilling i Genève, var den etterlengtede mini-superbilen fra Alfa Romeo.

Med en særs spesiell, matt rødfarge var det ikke uten grunn det hopet seg opp med skueslystne på Alfa Romeo-standen. Nå er ikke italienerne kjent for å spare når det gjelder panserpryd under bilutstillingene, men denne gangen virket det nesten som det var bilen som tiltrakk seg mest oppmerksomhet.

For den er virkelig en skjønnhet, den nye konseptbilen 4C. Lillebroren til en av de vakreste bilene produsert de senere år, 8C Competizione.

Les vår test av 8C: «Verdens vakreste bil»

Lillebror ser også ut til å bli en skikkelig sportsbil. For midt i bilen sitter motoren, noe som burde gi bra vektfordeling og balanse.

 

Motoren er den samme 1750 TBi som sitter i Giulietta, der den yter 235 hestekrefter ved hjelp av turbo og direkteinnsprøytning. Her yter den antakelig enda mer, selv om det ikke er oppgitt noe tall, men det skal i hvert fall være nok til å bringe den fra null til 100 km/t under fem sekunder.

Les vår test av Giulietta: Fornuft og følelser

Kreftene går via en dobbeltklutsj-kasse, og som seg hør og bør til bakhjulene.

Dimensjonene borger også for en morobil. Den er fire meter lang, og den lave vekten på omkring 850 kilo gjør at ytelsene blir en nær-superbil-opplevelse.

Prisen i Europa sies å skal ligge rundt 40.000 euro, eller drøye 310.000 kroner. Bilen skal visstnok settes i produksjon i slutten av 2012. Skal vi dømme etter spesifikasjoner og mottakelsen i Genève, høres det ut som en god idé.

Se store bilder:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.