De to besøker Norge for å diskutere korrupsjon i land med store naturressurser. Over 500 representanter fra landene med de rikeste naturressursene møtes på Oslo Plaza mandag.

En rekke internasjonale topper er på plass og den norske regjeringen stiller med ikke mindre enn tre statsråder. Anledningen er en konferanse i EITI, (Extractive Industries Transparency Initiative) som arbeider for offentliggjøring av offentlige inntekter i forbindelse med lands olje-, gass- og gruvedrift. EITI ble lansert på det internasjonale toppmøtet i Johannesburg i 2002 .

Målet er å skape åpenhet rundt et lands inntekter slik at alle kan følge inntektene fra naturressursene til det enkelte lands budsjett, og dermed redusere risikoen for korrupsjon.

Mer enn tre og en halv milliard av verdens befolkning lever i land som har store olje, gass eller mineralressurser. Riktig forvaltning av disse inntektene er dermed viktig for å bedre livskvaliteten i mange av landene som har store fattigdomsproblemer.

Se også George Soros på web-tv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.