Mangemilliardær og investor George Soros (84) mister sin nære medarbeider gjennom mange år, den 52 år gamle forvalteren Scott Bessent. Det skriver Bloomberg.

Bessent forlater Soros Fund Management, selskapet som forvalter Soros-familiens private formue på omtrent 30 milliarder dollar. Det tilsvarer oppunder 250 milliarder kroner. Han jobbet som investeringsdirektør i selskapet.

Bessent får med seg to milliarder dollar, tilsvarende rundt 17 milliarder kroner, i investeringer fra sin gamle sjef for å starte sitt eget hedgefond, Key Square Group. Det kommer frem i et internt skriv til de ansatte i Soros Fund Management, som Bloomberg har fått tilgang til.

Hedgefond er forvaltningselskap hvis mål er å levere god avkastning uavhengig av markedsforhold. Fondene kritiseres ofte for stort hemmelighold og høye kostnader.

Verdenskjent valutaveddemål

Da Soros på 90-tallet ble verdenskjent etter å ha tjent milliarder på å vedde mot den britiske valutaen, var Bessent med på laget.

Den amerikansk-ungarske magnaten, investoren og filantropen veddet imot den britiske valutaen, og tjente store summer på den påfølgende valutakrisen i Storbritannia i 1992. På grunn av dette har Soros fått tilnavnet «mannen som ødela det britiske banksystemet».

På den tiden var Bessent Soros' investeringsdirektør for Europa-investeringer.

Fra Yale til Saudi-Arabia

Ifølge Bloomberg gikk Bessent ut av det prestisjetunge amerikanske universitetet Yale i 1984. Han jobbet senere i en rekke finansselskaper, deriblant det saudiarabiske investeringsselskapet Olayan Group, før han begynte som analytiker i Soros' selskap.

Han har forsøkt seg som hedgefond-sjef en gang før, da han forlot Soros i 2000. Også da fikk han kapital fra investorlegenden, som bidro med 150 millioner dollar i investeringer. Han gikk tilbake til selskapet i 2011.

Les også på DN.no:

Analytikere: Oppmerksomheten mot amerikanske nøkkeltall øker

Dubai vil bygge enda et rekordstort innendørs alpinanlegg

Statoil vil utvikle Rosneft-samarbeid

Se DNTV:

Se boligmarkedets minste leilighet

Se Oslo-markedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.