Investorlegende og milliardær George Soros er mest kjent som mannen som «sprengte Bank of England» da han i 1992 spekulerte mot det britiske pundet og tvang regjeringen til å devaluere. Soros tjente over én milliard pund på «stuntet».

Soros har lenge vært negativ til både børser og økonomier, og i januar advarte han om en kommende global krise.

- Europa er på randen av en kollaps. Det er mye å være nervøs over, sa han i et intervju med WirtschaftsWoche og New York Review of Books.

- En hard landing i Kina er praktisk talt uunngåelig. Det er ikke noe jeg bare forventer; jeg observerer det, sa han til Bloomberg TV.

I slutten av april gjentok han sitt pessimistiske syn.

– Det som skjer i Kina, ligner uhyggelig på det som skjedde under finanskrisen i USA i 2007/08 – drevet frem av kredittvekst. Mesteparten av pengene bankene stiller opp med, er nødvendig for å unngå tap og holde tapsbringende selskaper i live, sa Soros under en tale i Asia Society i New York på onsdag, ifølge Bloomberg.

«Store investeringer»

Nå skal han ha tatt konsekvensen av sitt syn og foretatt en serie «store investeringer basert på et negativt markedssyn», skriver Wall Street Jorunal.

Soros Fund Management, som forvalter rundt 30 milliarder dollar for Soros og hans familie, har solgt aksjer og kjøpt gull og aksjer i gruveselskaper som utvinner gull på grunn av dystre utsikter for verdensøkonomien og mulig store markedsbevegelser som truer, alt ifølge WSJ.

Soros er blant annet svært bekymret for kapitalflukten fra Kina.

Men både flyktningekrisen, store utfordringer for Hellas og risikoen for at hele EU kan kollapse hvis britene går ut av unionen, er forhold som bekymrer Soros for tiden og er årsaken til de siste «bjørne-investeringene».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Global økonomi er svært sårbar for alvorlige sjokk

Følg markedet på DN Investor