De fire største bankene i USA, med Citigroup og Bank of America i spissen, tok det uvanlige skrittet å låne to milliarder dollar direkte av sentralbanken, ifølge Bloomberg News.

Amerikanske aksjer stiger noe i etterkant, mens finansaksjer faller litt.

Uvanlig
Å låne penger direkte fra Fed er vanligvis sett på som et svakhetstegn, men JPMorgan Chase, Bank of America og Wachovia forsikrer at de har god tilgang til finansiering og gjør dette for det finansielle systemet. Citigroup sier imidlertid lånet er til kundene.

- Dette er et meget uvanlig trekk, fordi vanligvis er det et stigma knyttet til dette, sier Ganesh Rathnam i Morningstar.

Symbolsk
- Det er en symbolsk gest for å støtte Fed. De gjør det for å sikre likviditet til markedet, og det får det til å se mindre ille ut for andre banker som låner av Fed, sier han.

Fed kuttet diskontorenten til bankene på fredag med et halv prosentpoeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.