Northland Resources har steget 200 prosent i år, men analytiker Henning Lassen i Pareto tror at aksjen har potensial over 200 kroner.

I så fall betyr det at årets desiderte børsvinner vil bli en utrolig rakett. Stiger kursen over 200 er dette 2400 prosents økning fra årets begynnelse, skriver Finansavisen.

Jern, kobber og gull
Torsdag sendte gruveselskapet ut rapporten om gigantfunnet av jernmalm, kobber og gull på Hannukainen-feltet i Finland. Northland-aksjen steg kraftig på nyheten.

Les også: Fire på topp

"Bruttoverdien av metallet i ressursene som nå er rapportert utgjør 10 milliarder dollar til dagens metallpriser", skriver Henning Lassen i et notat til Pareto-meglerne.

Med stabile rammevilkår er det bare å hente ut verdiene for 60 milliarder kroner, ifølge Lassen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.