Halvparten av banknæringens tap kan fortsatt være skjult, sier lederen i Det internasjonale pengefondet.

– Det er fortsatt store tap som ikke er avslørt. 50 prosent kan fortsatt være skjult i regnskapene, sier IMF-sjef Dominique Strauss-Khan til den franske avisen Le Figaro.

Krisen i banksektoren viser at det ikke kan finne sted god og sunn vekst uten en fullstendig opprenskning i regnskapene, understreker han.

Kings hemmelige aksjon
En illustrasjon på problemene banknæringen har vært utsatt for under finanskrisen, er statens hemmelige kriselån til de britiske bankene Lloyds og RBS på 575 milliarder kroner som ble kjent tirsdag.

Men det var ikke nok, og nå er det klart for den største emisjonen i britisk historie, skriver Dagens Næringsliv. Lloyds, som er Storbritannias største boliglånsbank, skal hente inn 13,5 milliarder pund (125 milliarder kroner).

Bank of England (BoE) - holdt på hemmeligheten om de massive likviditetsinnsprøytingene i over et år, og vurderer det slik at ro og orden først nå har senket seg såpass over finansmarkedene at redningsaksjonen kunne offentliggjøres.

Pengeoverføringene var helt nødvendige for å berge de to bankene i en akutt situasjon som ellers ville endt med konkurs. Innen midten av januar i år hadde begge bankene betalt tilbake pengene, ifølge Times Online.

Les også: - Krisen er ikke over

Tør ikke friskmelde norsk økonomi

Ny bankkollaps-bølge

- Jeg har ikke vært mer bearish på et år
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.