Toppsjef Mons Aase i det norske oljeserviceselskapet Dof er svært fornøyd etter at selskapet har landet sin største kontrakt noensinne.

Avtalen er på 5,2 milliarder kroner med det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras. Det er datterselskapet Norskan Offshore i Brasil som har fått kontrakten, som er fire åtteårskontrakter for store ankerhåndteringsfartøy.

Kontraktene starter opp fra 2011 til 2013.

- Svære greier
- Dette er svære greier. Dette er ekstremt viktig for oss for å kunne fortsette veksten, sier Aase til DN Energi.

- Vi er svært tilfredse med disse kontraktene, som representerer den høyeste kontraktsverdi Dof-gruppen noensinne er blitt tildelt fra en kunde. Kontraktene representerer videre et viktig steg i Dof-gruppens vekstplaner i Brasil, både når det gjelder utvidelse av flåten og organisasjon i denne regionen. Vi har lenge satset på det brasilianske markedet.

- Ingenting kan skuffe meg
Aase mener også at markedet i Brasil har opplevd mer stabil vekst, og har ikke vært så påvirket av den nylige turbulensen i markedet.

- Markedet i Brasil har vært stabilt godt hele tiden. Brasil er nok det markedet vi ser at vi kan vokste hurtigst i. Vi har også store forventninger til markedet i Asia og Australia fremover, sier Aase.

Dof-aksjen DOF stiger svakt etter kontrakten. Mons Aase vil ikke si at han er skuffet over markedets labre reaksjon, men forventer at kontrakten og utsiktene vil gi utslag over tid.

- Ingenting kan skuffe meg i dag. Dette er et så stort oppdrag for oss, sier Aase.

Dof leverer sine førstekvartalstall i slutten av august. Ved utgangen av mars hadde selskapet en ordrereserve på 15,5 milliarder kroner.

Les også: Drømmer om oljeeventyr på Grønland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.