Køfri-selskapet Q-Free har landet en kontrakt på 940 millioner kroner i Indonesia, opplyser selskapet i en melding fredag ettermiddag.

Kontrakten betinger finansiering, opplyser selskapet i meldingen.

Nytt bruksområde
Kontrakten er inngått med PT Rin og innebærer levering av et elektronisk lovhåndhevingssystem (ELE) i Jakarta og distriktene rundt.

- På mange måter vil dette være starten på en ny periode for Q-Free. Dette er den klart største kontrakten i selskapets historie og vil legge til rette for lønnsom vekst. Videre vil det være starten på ett nytt applikasjonsområde for våre avanserte tollingsystem”, kommenterer Øyvind Isaksen, CEO i Q-Free.

ELE-systemet skal baseres på Q-Frees løsninger for køprising og skal brukes av lokalt politi for å overvåke trafikken i Jakarta.

«Hensikten med systemet er å etablere et mer effektivt system for registrering og kontroll av registrerte kjøretøy. Målet er å bedre effektiviteten for det lokale politiet med tanke på å inndrive stjålne kjøretøy, falske nummerskilt og med tanke på andre sikkerhetsaspekter. Videre vil ELE-systemet bedre sikkerheten for allmennheten gjennom en kryptert elektronisk overvåkning av kjøretøy i Jakarta», opplyser selskapet i meldingen.

Den potensielle kontraktsverdien på 940 millioner kroner basert på dagens dollarkurs og vil inkludere vegkantinfrastruktur, baksystem, brikker samt en service og vedlikeholdskontrakt over seks år. Mer enn halvparten av kontraktsverdien er relatert til levering av brikker, opplyser selskapet i meldingen.

Betinger finansiering
Leveringsperioden vil starte etter at finansiering er sluttført og ha en varighet på omtrent 24 måneder.

Målet er å finansiere prosjektet gjennom norske eksportfinansordninger, og det er intensjonen og konkludere finansieringen i starten av 2012. Prosjektet vil hverken starte eller bli inkludert i selskapets ordrebok før finansieringen er sluttført og betaling sikret.

- Vi er veldig begeistret over denne muligheten, og tror dette representerer starten på mange år med høy aktivitet i Indonesia for Q-Free. Prosjektet bekrefter Q-Frees syn på markedet og vi er godt forberedt for dette prosjektet, sier Isaksen.

Q-Free endte opp 37,32 prosent til 19,50 kroner, omsatt for 13 millioner kroner.

Les også: Kraftig resultatforbedring i Q-Free (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.