Wachovia Corporation, som er i ferd med å bli kjøpt opp av Wells Fargo, legger frem sitt tredje strake kvartalstap. Og det er et gigantisk tap.

Selskapet tapte i tredje kvartal 23,9 milliarder dollar, sammenlignet med et overskudd på 1,6 milliarder dollar i samme kvartal ifjor.

Eiendom svir
Det voldsomme tapet skyldes goodwill-nedskrivninger på 18,7 milliarder dollar, i hovedsak knyttet til eiendomsrelaterte papirer, og 6,6 milliarder dollar i avsetninger til tap.

Justert for engangspostene endte resultatet på minus 2,23 dollar aksjen, mens det var ventet et resultat på minus 0,02 dollar per aksje, melder Bloomberg .

- Jo større, dess bedre
- Wells Fargo vil få betydelige skattefordeler fra tap Wachovia tar, så jo større tap dess bedre kommer de ut, sier Chris Marinac i FIG Partners til Bloomberg.

Så langt i år har Wachovia-aksjen falt 84 prosent, mens Wells Fargo har steget 8,1 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.