Wall Street Journal avslører detaljer om hvordan amerikanske myndigheter avslørte innsidetrader-skandalen rundt hegdefondet Galleon Group og gründeren Raj Rajaratnam.

I filmen "Wall Street" blir Gordon Gekko til slutt arrestert for innsidehandel etter at Charlie Sheens karakter Bud Fox har brukt skjult mikrofon. Samme fremgangsmåte ble brukt i den største innsidehandel-saken i USA i to tiår, avslører avisen.

David Slaine var en erfaren Wall Street-trader med 27 års karriere bak seg da han plutselig befant seg i en situasjon med skjult lydopptakerutstyr på kroppen på oppdrag fra FBI.

David Slaine var tidligere leder for Morgan Stanleys OTC-trading og inngikk i 2007 en avtale om å samarbeide med amerikanske myndigheter mot lavere straff etter han selv ble tatt for innsidehandel. Det resulterte i at flere innsidetradere knyttet til Galleon Group er blitt avslørt.

Innsideskandalen i hegdefondet Galleon brøt ut for fullt da Galleon-gründer Raj Rajaratnam ble arrestert sammen med fem andre personer. Men FBI hadde et eget trumfkort i etterforskningen. Ved å bruke den 50 år gamle David Slaine er ytterligere 16 personer blitt arrestert.

Les også: - Han prøvde alltid å narre ut mer

Blant personene Davin Slaine brukte skjult mikrofon mot, var vennen Craig Drimal.

De to skal ha blitt venner i perioden Slaine jobbet i Morgan Stanley. De var begge interessert i vektløfting og skal ha hatt til felles at de begge kunne benkpresse 400 pund. Det var ironisk nok også Slaine som senere skaffet Drimal jobb i hedgefondet Galleon. Drimal jobbet som dørvakt på en nattklubb i Manhattan før dette.

Vennskapet fikk en brå slutt da Slaine hjalp FBI å få skjulte lydopptak som knyttet Drimal til det som omtales som en innsidehandelsring. Drimal og 13 andre personer ble arrestert som følge av opptakene.

Wall Street Journal skriver at Drimal skal ha vært involvert i en gruppe innsidetradere som ble kalt Octopussy. De skal ha brukt mobiltelefoner med kontantkort og møtt hverandre på gatehjørner for å kjøpe innsidetips kontant.

Galleon-fondene skal blant annet ha tjent stort på å handle på innsideinformasjon i aksjer som Google, Polycom og Hilton Hotels.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.