Salgs- og medieselskapet Media Total har hovedkontor i Bergen og 17 ansatte. Det kunne ha vært færre:

- Regjeringens hestehandel med marginale kutt av reklamen på NRK førte til nedbemanninger allerede ved nyttår. Da kuttet vi fem årsverk. Finansuroen og nedgangen i annonsemarkedet bidro til at vi nå var nødt til å gjennomføre ytterligere tiltak, forteller administrerende direktør Ove Gjelsvik til DN.no.

For 14 dager sendte bedriften ut fire varsler om to måneders permittering. To av dem gjaldt stabspersonell, to gjaldt operative selgere.

Kom selv med forslag
- Da kom det frem et ønske fra de to selgerne om en løsning alle parter kunne leve med: De foreslo å jobbe hundre prosent, men å gå ned betydelig i fastlønn mot å få høyere resultatbasert lønn, sier Gjelsvik.

Resultat: To ansatte slapp permittering - og Media Total sparer penger.

- Våre faste kostnader reduseres i en periode og vi får beholde de to selgerne våre på fulltid. Det kaller jeg en vinn-vinn-situasjon, sier Ove Gjelsvik.

Stolt av sine ansatte
- Som ansatt og medeier i Media Total (mindre enn én prosent av aksjene, red.anm), var det naturlig for meg å yte en ekstra innsats for en kortere periode i stedet for å risikere permittering, sier en av de to selgerne til DN.no.

- En permittering ville gitt konkurrenter et fortrinn som hadde gjort det vanskelig å bygge opp og beholde gode kunderelasjoner, sier den andre ansatte som beholdt jobben.

- Å si fra seg fastlønn i det som skulle vært en permitteringsperiode mot å få muligheten til å jobbe med etablerte og fremtidsrettede forretningsområder på betingelser som gir en potensiell god oppside, vil gi alle parter en vinn-vinn-situasjon uten at driften blir nevneverdig påvirket, legger han til.

- Kommer styrket ut
Ove Gjelsvik sier han er stolt over måten de ansatte har håndtert den vanskelige situasjonen på.

- Nå kan vi få redusert kostnadene våre kombinert med uforandret salgsstyrke. Målet med tiltakene våre er å sørge for at alle ansatte og hele selskapet skal komme ut av en tøff tid sterkere og mer robust enn når det hele startet. De omgjorte permitteringsvarslene kombinert med frivillig nedgang i lønn for ledelsen vil øke sannsynligheten for å vi oppnår målene våre, sier Gjelsvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.