Et stort antall meglere Dagens Næringsliv har vært i kontakt med, gir opp å avholde visninger på grunn av det svake boligmarkedet.

Av de 22.738 boligene som lå ute for salg på Finn.no igår formiddag, skal bare rundt 3.500 gjennom annonserte fellesvisninger fra i dag og én uke frem i tid, skriver DN.

I går meldte DN.no at omsetningen av boliger har falt 9 prosent så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor.


I hele Troms fylke arrangeres det visninger i fem boliger.

Tar kontakt selv

-Erf#229smessig tar folk kontakt selv, om de har genuin interesse for leiligheten. Skal jeg være tilstede koster det selger penger. Og det er ingen vits i å betale for at jeg skal sitte i leiligheten en time uten å ha noe å gjøre, sier eiendomsfullmektig Kent Salte i Ring Eiendomsmegling til avisen.

Sjekk boligprisene der du bor

Salte viser blant annet til en barnevennlig toroms leilighet ved Carl Berners plass i Oslo med nytt kjøkken og bad, som for ett år siden ville gått etter én visning. Leiligheten har nå ligget for salg siden september, og er fortsatt ikke solgt.

- Jeg har hatt noen visninger, selger har hatt noen selv. Interessen har vært laber, sier Salte til DN. Siste ordinære visning var 12. oktober.

Paradoks
Markedsdirektør Rune Garborg i DnB Nor Eiendom har imidlertid liten tro på å la usolgte boliger ligge på Finn.no uten annen markedsføring.

Garborg mener det neppe er løsningen å møte et dårlig marked med redusert markedsføringsinnsats. Det er ifølge markedsdirektøren et paradoks.

Direktør Leif Laugen i Krogsveen tro ikke rentenedgangen som kommer vil gi noen prisoppgang på boliger med det første.

- Boligselgere er veldig usikre nå. Det har ikke sunket ordentlig inn i boligmarkedet at vi har beveget oss over i et nytt terreng, sier Laugen til DN.








(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.