Gründer og toppsjef Alfred Ydstebø i finansrådgivningsselskapet Agasti trekker seg fra stillingen, og overlater sjefsstolen til nestsjef Jørgen Pleym Ulvness, ifølge en melding fredag.

- Det var nødvendig å ta et større ansvar når selskapet hadde store utfordringer i 2012, men det var aldri meningen at jeg skulle være en permanent, langsiktig løsning. Nå har vi reorganisert den gamle virksomheten, bygget nye forretningsområder og leverer positive resultater for første gang på fem år. Timingen er nå god for et lederskifte og Agasti er i trygge hender med Jørgen ved roret, sier Ydstebø i en kommentar.

Ydstebø trekker seg ut av Agasti for å bruke mer tid på andre engasjementer, men vil likevel være involvert i enkeltprosjekter i Agasti-regi, opplyses det.

Ydstebø fortsetter som styreleder i Wunderlich, som nylig fikk PE-fondet Altamont Capital Partners på eiersiden, samtidig som han ser et behov for å være mer til stede i USA.

- I tillegg vil jeg følge opp mitt engasjement i Base Property tettere, sier Ydstebø.

Agasti Holding har steget over 65 prosent på Oslo Børs sålangt i år, der hovedindeksen er opp over 18 prosent i samme tidsrom.

For aksjonærene som har vært med de siste tre til fem årene, har imidlertid reisen vært brutal.

Selskapet prises i dag til 675 millioner kroner.

Les også:
Riggmaktkampen: Spetalen trekker styreangrepet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.