Konkurransetilsynet har siden 26. februar i år hatt til vurdering hvorvidt SAS' sin innføring av tilbud om opptjening av EuroBonus-poeng på det norske innenriksmarkedet innebærer en overtredelse av bonusforskriften.

- Konkurransetilsynet tar Regjeringens beslutning om å oppheve forbudet mot bonusprogrammer til orientering. Vi var nær en konklusjon, men har valgt å avslutte saken, sier konkurransedirektør Christine Meyer i en kommentar på tilsynets nettside.

Regjeringen ga etter for presset fra Eftas overvåkningsorgan ESA og opphevet bonusforbudet på innenriksflyvninger. Eftas overvåkningsorgan Esa sa 19. mars i år at det norske forbudet mot bonuspoeng på flyreiser innenlands var i strid med EØS-regelverket.

Hvis ikke Norge fulgte opp Esas uttalelse i løpet av to måneder, kunne bonussaken ende i Efta-domstolen, het det i en melding fra Esa den gangen. To dager før fristen ble bonusforbudet opphevet.

I februar i år overrasket SAS med å "snikinnføre" bonuspoeng på bedriftsreiser innenlands.

Ber om strategisk info
Regjeringen har bedt tilsynet om å vurdere å pålegge flyselskapene opplysningsplikt knyttet til bruken av bonusprogrammer. Departementet vil spesifisere dette nærmere i et brev til Konkurransetilsynet.

- For å kunne følge utviklingen av konkurransen i luftfarten, kommer tilsynet til å be om sentral og strategisk informasjon fra selskapene knyttet til utviklingen av bonusprogrammer, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i en kommentar.

Selskapene vil om kort tid motta et brev der Konkurransetilsynet redegjør om pålegget om opplysningsplikt.

Norwegian mener SAS får hjelp fra sin eier når staten nå opphever bonusforbudet på innenriksruter i Norge: - Dette er bare et nytt støttetiltak for SAS (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.