Brasil blir et stadig viktigere eksportmarked for norske varer og tjenester etter at norsk eksport til landet nær har doblet seg til ti milliarder kroner.

Næringsminister Trond Giske vil ha ytterligere vekst og tar om to uker med seg en delegasjon på 120 personer fra norske bedrifter, myndigheter og bransjeorganisasjoner fra Norge til Brasil, skriver Dagens Næringsliv.

- Et godt bilde på vår økte handel med Brasil er at klippfisken, som til ifjor var vårt største eksportprodukt til Brasil, er forbigått av eksporten av maskiner og utstyr. Dette skjer til tross for at også eksporten av klippfisk økte med 30 prosent ifjor, sier Giske til DN.

Olje og gass
Trond Giske har blant annet invitert med seg Statoil og andre aktører innen oljesektoren til å møte toppledelsen det Brasilianske oljeselskapet Petrobras.

- Selv om norske selskaper allerede er representert i oljesektoren i Brasil, blant annet med 25 prosent av alle spesialskipene, så er det etter min mening fortsatt store muligheter til å øke eksporten. Brasil har store olje- og gassressurser som ennå ikke er tatt i bruk. Dessuten ser vi at det er viktig at norske selskaper etablerer seg i Brasil med kontorer og ansatte fordi myndigheten stiller krav om lokal tilknytning, sier Giske til DN.

Les også: Tror på norsk dominans i Brasil

<b>Slik lykkes du i Brasil</b>

Regnskog-milliarder åpner oljedører

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.