Nærings- og handelsminister Trond Giske skal tirsdag møte de tillitsvalgte ved Follum-fabrikken, som ledelsen i Norske Skog ønsker å legge ned.

Papirprodusenten har ifølge Dagens Næringsliv avslått et nytt bud fra Viken Skog, som var høyere enn de 280 millionene som allerede lå på bordet. Norske Skog mener budet er for lavt, og at bedriften er bedre tjent med nedleggelse enn salg.

Giske vil ha «absolutt siste nytt»
Giske vil ikke kommentere det nye avslaget fra Norske Skog tirsdag formiddag.

- Jeg går ut ifra at når jeg møter de tillitsvalgte nå klokken 12 så får jeg absolutt siste nytt. Så jeg tror jeg skal vente med å kommentere Follum til etter jeg har vært der, sier Giske til DN.no.

Han gjentar imidlertid at han ønsker en løsning som ikke innebærer at de 356 ansatte mister jobben.

- Vår sterke oppfordringene til partene er å finne en løsning. Når du har en kjøper som er interessert og tror på videre drift så håper jeg at man kommer frem til en pris og betingelser som er gode for begge parter, sier han.

Staten ikke med i forhandlingene
Staten har ikke vært innblandet i forhandlingene så langt, understreker Giske.

Ledelsens forslag til nedleggelse skal behandles av styret på onsdag, og endelig av bedriftsforsamlingen på torsdag.

Ledelsen i Norske Skog har argumentert med at en ny eier vil kunne bli en konkurrent i et allerede svært vanskelig papirmarked, og mener nedleggelse er den beste løsningen.

Viken Skog, som er Norske Skogs største enkeltaksjonær, påpeker på sin side at Follum produserer spesialpapir som i liten grad er i konkurranse med Norske Skogs øvrige produksjonsportefølje. Selskapet ønsker å videreføre produksjonen i første omgang, men sier målet er å omdanne fabrikken til en industriklynge som blant annet skal satse på fornybar energi.

Flåthen: - Det bør finnes en løsning
DN skriver at Viken skal ha fremmet et nytt bud, som utover prisen på 280 millioner kroner sikrer en økonomisk effekt på flere titalls millioner kroner.

- Det bør finnes en løsning på Follum så lenge det er en seriøs kjøper som Viken Skog som er villig til å legge så mye penger på bordet, så burde det være en god løsning også for Norske Skog. Jeg kjenner ikke årsaken til avslaget, men vi appellerer på det sterkeste for at man fortsetter dialogen for å se å finne en løsning. Så lenge det er åpninger og forhandlinger, må man jo være optimistisk. Men det er klart, det er tøffe situasjoner i Norske Skog, også på de andre anleggene, så det er ikke noen enkel match. Men her har man en seriøs kjøper, så det er positivt, sier LO-topp Roar Flåthen til DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.