Etter at Argentina misligholdt gjelden landet har til utenlandske kjøpere av statsobligasjoner, har amerikanske fond gått etter eiendeler Argentina har i utlandet.

Argentina mener amerikanske domstoler, som tidligere har dømt Argentina til å betale statsgjelden, har forbrutt seg mot Argenitnas selvstendighet og immunitet ved sin rettsavgjørelse.

Nå ønsker Argentina at den internasjonale domstolen i Haag skal se på saken. Men der ligger det en stor snubletråd. For at domstolen i det hele tatt skal kunne sende stevningen videre til USA, må USA godta at domstolen tar inn saken. Uten aksept fra USA skjer det altså ingenting.

Domstolen i Haag er FNs juridiske organ og ble opprettet på basis av FN-charteret. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.