- Utprøvingen av Alpharadin på over 900 pasienter med prostatakraft over hele verden har gitt entydig positive resultater. Et uavhengig ekspertpanel mener at effektene av Alpharadin allerede nå er tilstrekkelig dokumentert og at studien derfor bør stanses, skriver farmasiselskapet Algeta ALGETA i en melding.

- De svært positive resultatene i denne studien er først og fremst gode nyheter for en stor pasientgruppe med betydelige lidelser og utilstrekkelig behandlingstilbud. Samtidig er dette et gjennombrudd for Algeta, sier Algeta-sjef Andrew Kay i en pressemelding mandag morgen.

Det ansees ikke som etisk riktig å la en del av pasientgruppen få placebo når behandlingseffekten av Alpharadin er så positiv. Studien vil derfor bli stanset slik at alle pasientene i studien nå vil få Alpharadin-behandling.

- Prostatakreft er den hyppigste og raskest voksende kreftsykdommen blant menn. Samtidig er behandlingstilbudet til denne pasientgruppen begrenset. Alpharadin kan dermed bli et helt sentralt legemiddel for pasienter med langt fremskreden prostatakreft, skriver selskapet.

Gjennomsnittlig overlevelsestid for de rundt 320 pasientene som inngikk i den foreløpige analysen var 14,0 måneder, mot 11,2 måneder i placebogruppen.

- Spredning til skjelettet inntreffer hos opp til 90 prosent av pasientene med langt fremskreden prostatakreft. Dette er hovedårsaken til det alvorlige sykdomsbildet og død i denne gruppen. Disse pasientene har i dag dårlige prognoser og et begrenset behandlingstilbud. Basert på den observerte overlevelsesgevinsten og bivirkningsprofilen har Alpharadin potensial til å kunne bli et viktig behandlingsalternativ for pasienter med skjelettmetastaser fra prostatakreft, sier lederen for utviklingsprosjektet, Dr. Chris Parker ved Royal Marsden Hospital i Storbritannia i meldingen.

Sikkerhets- og toleranseprofilen var konsistent med resultatene fra fase I og fase II-studien og viste ingen nye eller uventede endringer.

Les også: Vollvik risikerer konkurs - igjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.