Gjensidige Forsikring vil i kommende fireårsperiode bruke til sammen 1,9 milliarder kroner i tilknytning til planlagte økte investeringer i IKT og initiativer for ytterligere å styrke merkevaren og kompetansen, skriver TDN Finans.

Dette utgjør en økning på over 40 prosent sammenlignet med foregående fireårsperiode. Gjensidige har imidlertid et mål om en stabil kostnadsandel på rundt 15 prosent.

Selskapet vil fokusere på å styrke sin posisjon som markedsleder i Norge ytterligere og samtidig fortsette å søke strategiske utviklingsmuligheter i Norden og Baltikum.

«Partneravtaler vil fortsatt være en integrert del av Gjensidiges distribusjonsmodell, sammen med en stadig mer kostnadseffektiv, sømløs multikanal drift», heter det.

Digitaliseres

Det vises videre til at Gjensidiges kundetilfredsheten har vist en jevn øking, og selskapet høyner listen ytterligere og lanserer et kundetilfredshetsmål på 77 innen 2018, opp fra 73,6 i 2013.

Konsernet lanserer også mål for andelen digitale kunder og frekvensskader som meldes elektronisk.

Kundeservice

Konsernsjef Helge Leiro Baastad understreker at analysedrevne prosesser og håndtering av kunderelasjoner (CRM) vil være kritiske når det gjelder å oppfylle Gjensidiges ambisjoner:

-Gjensidige har kommet langt, men vi ser et betydelig potensial i å utnytte teknologi, data og predikative analyser i vår risikovurdering, prising og markedsføring. Samtidig vil vi automatisere skadehåndtering ytterligere og forbedre våre digitale kundetjenester. Vi vil fortsette vridningen fra hovedsakelig et produktbasert kundetilbud til å utvikle verdiøkende tjenester utformet for å hjelpe kundene i deres hverdag, sier han.

Gjensidiges fremste prioritet er å levere den beste kundeopplevelsen samtidig som selskapet opprettholder en streng kostnadsdisiplin og skaper aksjonærverdier, ifølge Baastad.

Les også:
Dette mener han viser det norske paradokset
Selger RS Platou for tre milliarder kroner
Beslagla flere tonn cash
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.