Til DN i dag sier informasjonsdirektør Øystein Thoresen at selskapet ikke lenger ser et potensielt eierskap i Storebrand.

- Uavhengig av utfallet av salget omdefinerer vi vår investering i Stroebrand fra å være en strategisk til en finansiell investering, sier han.

Gjensidige Forsikring har solgt 19 millioner aksjer i Storebrand som representerer 4,22 prosent av aksjene i selskapet til kurs 34,75 kroner per aksje, melder selskapet fredag.

Etter gjennomføringen av salget vil Gjensidige eie 90.458.254 aksjer i Storebrand, som utgjør 20,11 prosent av aksjene i selskapet.

Regnskapsmessig gevinst fra transaksjonen er ventet å bli rundt 40 millioner kroner, ifølge Gjensidige, som vil omdefinere investeringen i Storebrand fra en strategisk til en finansiell investering.

DNB Markets og SEB fungerte som tilrettelegger i transaksjonen.

Les også: Gjensidige tar giganttap i Storebrand: «Birken-effekt» til 611 millioner kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.