Gjensidige-aksjen stiger på børsen etter at konsernsjef Helge Leiro Baastad la fram kvartalsresultatet for årets andre kvartal. Klokken 1130 var aksjen opp 2,66 prosent og handlet på 119,90 kroner.

Konsernet fikk et resultat før skatt på 1,74 milliarder i andre kvartal, langt over analytikernes forventninger.

 

Kvartalresultatet lover godt for kundene, som gjennom Gjensidigestiftelsen er største aksjonær i selskapet med 62 prosent. På tre år har Gjensidige delt ut 14,5 milliarder kroner i utbytte til eierne.

- Må utnytte fordel

Analytiker Håkon Fure i DNB Markets mener Gjensidige må utnytte kundeutbyttet til sin fordel.

- Jeg tror de vil holde veksten i privatmarkedet hvis de får kommunisert til kundene hvor høyt kundeutbyttet er. Når Gjensidige betaler utbytte til aksjonærene, får Gjensidige-kundene en rabatt, sier Fure.

- De færreste vet hvor stor den er. Man får 15 prosent av det man betalte i fjor i rabatt, og mange burde bli klar over hvor stor den effekten er, sier han.

 

Heldig med været

I nordisk forsikringsbransje er det vinter, stormer og vær som slår inn på utbetalingene. Mens det på samme tid i fjor var flom, har Gjensidige i år vært heldig med været. I årets andre kvartal var det ingen naturhendelser.

- Vi kan ikke legge dette resultatet til grunn for fremtiden. Det er store svingninger fra kvartal til kvartal, sier Baastad.

Selskapets combined ratio for skadeforsikringsvirksomheten var 87 prosent (90,3), mens den var ventet til 86,7. Kostnadsandelen for kvartalet endte på 15,1 prosent (15,5).

Combined ratio er summen av kostnadsprosent og skadeprosent. En combined ratio under 100 indikerer at skadeforsikringsvirksomheten går med overskudd.

- Dette er et nytt rekordkvartal, og selskapet har aldri levert en så sterk combined ratio som nå. Samtidig har de vekst i privatmarkedet, som illustrerer hvor sterk konkurranseposisjonen er, sier Fure.

Gjensidige har en markedsandel i det norske totalmarkedet på 25,4 prosent. Selskapets underliggende virksomhet i Norden vokser med tre prosent i andre kvartal.

Les også:

Laks og forsikring løfter børsen

Bedre enn ventet for Gjensidige

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.