Asker og Bærum politidistrikt har sendt sin innstilling til Oslo statsadvokatembeter.

– Ja, vi har for så vidt blitt ferdige med etterforskningen av saken. Den ble formelt sendt over til statsadvokaten på mandag, sier påtaleansvarlig Janne Danielsen i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

Politiadvokaten vil ikke kommentere innholdet i innstillingen, men ifølge TV 2s opplysninger ber påtalemyndigheten om at Cappelen og sju medhjelpere tiltales for oppbevaring eller distribusjon av 1,2 tonn hasj.

– Dette er ingen overraskelse. Det har ligget i kortene hele tiden at det vil bli tatt ut tiltale, sier Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe til NTB.

Cappelen er den antatte hovedmannen i en hasjliga i Bærum som politiet avslørte i fjor. Også den tidligere polititoppen Eirik Jensen er blitt trukket inn i saken. Han er siktet for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Jensen nekter straffskyld og ble løslatt fra varetekt i juni i fjor.

I avhør har Cappelen hevdet at Jensen bisto med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj til landet, noe Jensen har nektet for.

Les også:

Dokumentaren om hvordan Gjermund Cappelens bygde hasj-imperiet (krever innlogging)

Narkobaron kjøpte eksklusiv millionbil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.