Politileder Einar H. Aas fortalte Oslo tingrett at han allerede i 2003 ble varslet om det som ble kalt en «møkkete politimann», da han vitnet i saken mot Eirik Jensen.

Aas ledet frem til sommeren seksjonen for organisert kriminalitet og var således også sjefen for Eirik Jensen da han ble pågrepet i februar 2014. Aas vitnet i retten om et kjølig forhold til Jensen og fortalte at det hadde kommet bekymringsmeldinger om den profilerte politimannen fra flere steder i landet.

Etter at dommen falt mandag ville derimot Aas ikke gi noen flere beskrivelser eller reaksjoner på utfallet av den fellende dommen.

– Jeg har forholdt meg til en svært alvorlig tiltale fra Riksadvokatens side og nå forholder jeg meg til dommen fra Oslo tingrett, sier Aas til NTB.

Han legger ikke skjul på at han har meninger om saken og betydningen den har for folks oppfatning av norsk politi, men det vil han holde for seg selv til en rettskraftig dom måtte foreligge.

– Det blir feil å si noe nå, sier Aas, som nå er nytilsatt som politisjef ved Asker politistasjon.(Vilkår)

Se kjendisenes ansikter da Trumps tidligere pressetalsmann dukket opp på Emmy
Sean Spicer sa opp jobben som presidentens talsmann i juli. Må spøker han med sine tidligere uttalelser og president Trump.
01:16
Publisert: