Andrei Movchan, akademiker tilknyttet programmet for økonomisk politikk ved tenketanken Carnegies senter i Moskva. Copyright: Project Syndicate, 2018.

Putins pensjonsfloke

En økning i pensjonsalderen løser ikke Russlands finansieringsproblemer.

Publisert: Oppdatert:

Folkets uvilje skyldes ikke frykt for forandring eller motvilje mot å arbeide. Gjennomsnittlig levealder for russiske menn er 67 år, og dermed er den nye pensjonsalderen på 65 år så godt som en statistisk dødsdom. Folkets uvilje skyldes ikke frykt for forandring eller motvilje mot å arbeide. Bildet er fra en demonstrasjon i Moskva, der venstreorienterte supportere holdt opp plakater av Valentina Matviyenko, Vladimir Putin og Elvira Nabiullina.
Folkets uvilje skyldes ikke frykt for forandring eller motvilje mot å arbeide. Gjennomsnittlig levealder for russiske menn er 67 år, og dermed er den nye pensjonsalderen på 65 år så godt som en statistisk dødsdom. Folkets uvilje skyldes ikke frykt for forandring eller motvilje mot å arbeide. Bildet er fra en demonstrasjon i Moskva, der venstreorienterte supportere holdt opp plakater av Valentina Matviyenko, Vladimir Putin og Elvira Nabiullina. (Foto: Maxim Shemetov/Reuters/NTB Scanpix)