Agrinos har nå fått på plass en avtale der det Sveits-baserte gjødselselskapet EuroChem kommer inn som ny storeier i det lille norske selskapet.

Agrinos tilbyr tilsetningsstoffer som gjør mineralgjødsel mer effektivt.

Selskapene har forhandlet siden før jul, men har nå fått på plass en avtale om kapitalutvidelse der EuroChem går inn med 89 millioner kroner for 22,25 millioner aksjer i Agrinos.

I tillegg kan EuroChem i løpet av de neste to årene kan gå inn med ytterligere 130,5 millioner kroner for 32,6 millioner aksjer til. De eksisterende aksjonærene Manor Investment og Havfonn vil også delta i emisjonen med til sammen 89 millioner kroner.

Aksjonærene i Agrinos må ta stilling til forslaget om emisjon på en generalforsamling, som ventes holdt i begynnelsen av februar.

I tillegg til emisjonen opplyser selskapet at dets konvertible obligasjonslån, der det ifølge tall fra Stamdata er utestående 130 millioner kroner, ventes å bli konvertert i aksjer i selskapet til en kurs på fire kroner.

Dette ventes å skje senere i 2016. Agrinos-aksjen er notert på OTC-listen for unoterte aksjer, der den har holdt seg lavt etter å ha nådd en topp på 47 kroner høsten 2012. Emisjonen mot Eurochem og de andre hovedeierne gjøres til fire kroner aksjen.

Agrinos vil gjøre en såkalt reparasjonsemisjon, der de aksjonærene som ikke får delta i denne omgang kan tegne seg for nye aksjer i selskapet. Etter emisjonen og med full konvertering av obligasjonslånet vil EuroChem for sine aksjer sitte på rundt 28 prosent av aksjene i Agrinos. Meglerhuset Carnegie var finansiell rådgiver, og DLA Piper juridisk rådgiver for transaksjonen.

Agrinos-aksjen falt 6,67 prosent torsdag.

 

Les også: Her forsvinner effekten av den historisk svake kronen

Sluttet med tilfeldig surfing - tok nettkurs

Dette er årets beste båter


Se DNtv:

Biltest: Hurra. hurra!

- Hurra, hurra!
Nå kommer Porsche 911 med turbo som standard. DN har kjørt den.
01:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.