CF Industries har inngått en endelig avtale om fusjon med OCIs europeiske, nordamerikanske og globale distribusjonsenheter.

Det opplyses i en melding torsdag.

Transaksjonen har en verdi på rundt åtte milliarder dollar, basert på CFs nåværende aksjekurs. Det inkluderer rundt to milliarder i netto gjeld.

Transaksjonen har blitt enstemmig godkjent av styrene i begge selskapene, men er betinget av godkjenning av aksjonærene.

Til sammen vil selskapene ha en produksjonskapasitet på rundt 12 millioner nitrogenekvivalenter «nutrient-ton» innen midten av 2016.

- Ypperlig mulighet

- Dette er en ypperlig mulighet for aksjonærene i begge selskaper, med en kontantstrøm-innvanning midt på eller høyt på ti-tallet, sier konsernsjef Tony Will i CF Industries i en kommentar.

I henhold til avtalen vil CF Industries bli et datterselskap i et nytt holdingselskap basert i Storbritannia. OCI vil bidra med virksomhetsområdene for distribusjon i Europa, Nord-Amerika og Globalt i bytte mot aksjer tilsvarende 25,6 prosent av det nye CF pluss 700 millioner i dollar i vederlag som betales i en kombinasjon av aksjer og kontanter. 550 millioner dollar ventes å bli betalt i aksjer.

Basert på dagens aksjekurs for CF vil CFs aksjonærer eie rundt 72,3 prosent av det nye selskapet, og OCIs aksjonærer vil ha en eierandel på rundt 27,7 prosent.

Det nye CF vil ha mulighet til å kjøpe en andel på 45 prosent i Natgasoline for rundt 500 millioner dollar i kontanter.

CF venter å oppnå rundt 500 millioner dollar i synergier etter skatt på årlig run-rate fra optimalisering av driften.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Sparebank 1 Markets høyner kursmål på de fleste lakseaksjene

John Fredriksen-selskap har kjøpt én million aksjer i Norwegian Property

Alles øyne rettet mot Trump i presidentdebatten

Se DNTV: - Enhver bilimportørs store, våte drøm

-Enhver bilimportørs store, våte drøm
Opels nye Astra hadde i dag snikpremiere i Norge.
02:09
Publisert: