Kjell Inge Røkke var preget av at han ikke var komfortabel med å stå i vitneboksen onsdag. Ved et par anledninger ba han rettens administrator om pause i avhørene og han ble tidvis tydelig irritert over deler av aktors spørsmålsstilling.

Kjell Inge Røkke og Ellen Holager Andenæs
Kjell Inge Røkke og Ellen Holager Andenæs (Foto: Henrik D. Meyer)
- Det er utvilsomt tøft å stå der. Det er ikke noe jeg har sett frem til, men jeg synes det gikk greit, sa Kjell Inge Røkke til pressen etter rettsakens tredje dag.

Dagens startet med at TV2 ønsket å gjøre lydopptak av hele Røkkes forkl#229 . Etter at forsvarer Ellen Holager Andenæs beskrev dette som en ekstra belastning for en person som ikke er vant med å opptre i en rettssal, sa retten nei til dette.

Røkkes forkl#229 har i store trekk handlet om hans eksamenssituasjon og om hans tidligere kompetanse fra sjøen - blant annet som offshore-kjører og som fisker i åtte år.

Kjell Inge Røkke forlater rettslokalet onsdag ettermiddag.
Kjell Inge Røkke forlater rettslokalet onsdag ettermiddag. (Foto: Henrik D. Meyer)
- Jeg synes det var en helt utmerket dag. Det var en grei redegjørelse for eksamens-situasjonen og hans maritime kompetanse, sier advokat Andenæs etter at retten var hevet.

Hun beklager igjen at ikke John Inge Valand og Erik Øye har villet forklare seg, og hun håper at Claes Pallins forkl#229 fredag skal bidra til oppklare saken.

- I grunnen så føler jeg at det er godt å få lagt noe bak seg og få presentert faktaene i dette fora, sier Kjell Inge Røkke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.