Sikkerhet på territoriet

Terror begått av egne borgere mot andre borgere er borgerkrig. Regjeringene må gjenopprette maktmonopol på eget territorium.

Publisert: Oppdatert:

Molenbeek og Rosengård er eksempler på parallellsamfunn som Belgia og Sverige tillater å eksistere. Der det er ghettoer hvor politiet frykter å gå inn, er statens maktmonopol opphørt og borgerne er sviktet av staten, skriver artikkelforfatteren. Her fra Molenbeek i Brussel hvor politiet arresterte fem personer i en antiterror-aksjon 18. mars. Blant dem var Salah Abdeslam, mistenkt for terrorangrepet i Paris. Foto: Nicolas Maeterlinck/AFP/NTB Scanpix
Molenbeek og Rosengård er eksempler på parallellsamfunn som Belgia og Sverige tillater å eksistere. Der det er ghettoer hvor politiet frykter å gå inn, er statens maktmonopol opphørt og borgerne er sviktet av staten, skriver artikkelforfatteren. Her fra Molenbeek i Brussel hvor politiet arresterte fem personer i en antiterror-aksjon 18. mars. Blant dem var Salah Abdeslam, mistenkt for terrorangrepet i Paris. Foto: Nicolas Maeterlinck/AFP/NTB Scanpix (Foto: Afp)