Jo Nesbøs eget selskap Skriveverkstedet AS, hvor forfatteren eier 95 prosent av aksjene, gikk med et overskudd på 6,3 millioner kroner etter skatt i 2015. Inntektene er avkastning av finansinvesteringer og andre driftsinntekter på til sammen 7,6 millioner kroner.

Overskuddet er mer enn en halvvering av 2014-resultatet, som lå på over 14 millioner. Størst fall er det i andre driftsinntekter, som gikk ned 10,5 millioner kroner.

Forfatteren, som også er utdannet finansanalytiker og siviløkonom, kan glede seg over en bokført egenkapital i selskapet på solide 102 milllioner kroner av en totalbalanse på 104,3 millioner kroner. Hvis man legger virkelig verdi av investeringene til grunn er Nesbøs aksjer verdt rundt 109 millioner kroner.

28 millioner bøker

Til tross for betydelig lavere inntekter i fjor ser suksessen til Nesbø ut til å fortsette, både i og utenfor Norge. Her til lands solgte Nesbø i 2015 over fem millioner eksemplarer av sine romaner og barnebøker.

Også globalt selger han stadig mer litteratur. I 2015 solgte han totalt 750.985 engelskspråkelige bøker, og omsatte for 66 millioner kroner i det utenlandske markedet, mye takket være stor leserskare i land som Storbritannia, USA, Italia og Spania.

Les også: Hollywood-effekt for Jo Nesbø (DN+)

Siden 2005 har Nesbø hatt en total omsetning på 560 millioner i det utenlandske markedet.

Til sammen har 56-åringen solgt over 28 miillioner bøker verden over.

 

Les også:Jo Nesbø med rekordår

Les også: Nesbø-fond håver inn millioner etter fusjon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.