Det John Fredriksen-kontrollerte tørrlastrederiet Golden Ocean fikk et driftsresultat på -16 millioner dollar i årets tredje kvartal, mot ventede -19 millioner. Nettoresultatet i kvartalet endte på -27 millioner dollar, etter at det på forhånd var ventet -29 millioner. Det skriver TDN Finans. 

– Etter å ha gjennomført omfattende tiltak for å styrke selskapets balanse og forsinke leveringer av skip tidligere i år, er vi fornøyd med å se at tørrlastmarkedet har styrket seg i det siste, sier konsernsjef Birgitte Ringstad Vartdal i Golden Ocean i en børsmelding fra selskapet. 

 Tørrlastmarkedet har vært svakt over flere år, med fraktrater godt under hva det koster å drive skipene. 

– Selv om tørrlastmarkedet ikke ennå har stabilisert seg og muligens vil oppleve svakhet over de neste kvartalene, tror vi vi er godt posisjonert for en eventuell markedsoppgang, sier hun videre og viser til at flåten til selskapet er moderne med en gjennomsnittsalder på fire år.

Les også: 

Sevan Drilling tok nedskrivninger på 38 millioner dollar i tredje kvartal

Olje-opptur på Opec-optimisme (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Milliardunderskudd for Seadrill