Den amerikanske storbanken Goldman Sachs gjorde det bedre enn ventet i fjorårets siste kvartal. Banken fikk et resultat på 3,79 dollar i fjerde kvartal 2010 sammenlignet med 8,20 dollar i samme kvartal året før.

Det fremgår av kvartalsrapporten som ble lagt frem onsdag, melder TDN Finans.

På forhånd var det ventet et resultat per aksje på 3,76 dollar, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Goldman Sachs har vært historiens mest lønnsomme investeringsbank på Wall Street. De siste årene har imidlertid banken vært gjenstand for svært mye kritikk, blant annet på grunn av lederlønninger og for å ha tjent store penger på finanskrisen og nedgangen i amerikansk økonomi.

Inntektene i kvartalet var lavere enn ventet. De endte på 8,6 milliarder dollar, mens det var ventet 9,00 milliarder dollar.

Banken vil betale et utbytte på 0,35 dollar per aksje i kvartalet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.