Europeiske banker har tilstrekkelig med kapitaldekning for å hanskes med en forverret kredittsituasjon, men vil få problemer dersom statsobligasjoner i bankenes balanse må nedskrives.

Det skriver Goldman Sachs i en analyse av den europeiske banksektoren fredag.

Meglerhuset forklarer at de regulatoriske myndighetene i dag behandler statsobligasjoner som risikofrie investeringer slik at en reklassifisering til risikable investeringer vil få store konsekvenser.

I meglerhusets eget mellomscenario for nedskriving av statsgjeld vil 38 banker trenge totalt 30-92 milliarder euro i kapitaltilførsel. De venter at de mer solide bankene vil kunne hente denne kapitalen i markedet, mens de mindre solide, spesielt de med base i et av de såkalte PIIGS-landene, vil være avhengig av kapitaltilførsel fra myndigheter.

Ved å simulere det negative scenarioet fra Det europeiske bankbyrået (EBA) vil en av tre europeiske banker gå med overskudd og ti av disse vil ha en P/E på under ti. Tidspunktet for å investere i disse er ifølge Goldman Sachs nå.

Blant disse bankene er HSBC, BBVA og Erste Bank som meglerhuset har en kjøpsanbefaling på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.