Produksjon på Goliat-feltet ble gjenopptatt natt til tirsdag. Det er forventet at feltet vil være i full produksjon innen kort tid, med re-injeksjon av produsert vann og gass,

- Vi er allerede oppe i 90 prosent av produksjonen og er fornøyd med å gjenoppta produksjonen på Goliatfeltet, sier kommunilkasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge.

Plattformen evakuert

Produksjonen ble stanset den 26. august etter at en gassalarm detekterte gass i feil område, plattformen mistet kraftforsyingen og halvparten av arbeiderne ble evakuert til land. 

- En planlagt gassventilering under vedlikeholdsarbeid førte til deteksjon av gass. Dette medførte automatisk nedstigning for å eliminere mulige tennkilder. Ikke-essensielt personell ble evakuert grunnet begrenset kraftforsyning om bord, i henhold til standard prosedyre, opplyser Wulff.

Hendelsen ble gransket internt og det er utført utbedringer av organisatoriske og teknisk karakter, etter at Petroleumstilsynet krevde utbedringer. Oljeselskapet orienterte før helgen Petroleumstilsynet om at de snart var klare til å starte opp produksjonen.

Støtte fra arbeiderne

- Vi har hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte i prosessen, og beslutningen om å gjenoppta produksjonen er tatt med støtte fra tillitsvalgte, inkludert fagforeninger og vernetjenesten, sier Wulff.

Fagforeningene har i lengre tid krevd utbedringer og økt bemanning for å bedre sikkerheten for de ansatte ombord på Goliat-plattformen.

Goliat-feltet ligger 80 kilometer nordvest for Hammerfest i Barentshavet. Produksjonen startet 12. mars i år og var det fjerde største oljeproduserende feltet på norsk sokkel i juli, i følge tall fra Oljedirektoratet.

Eni Norge er operatør (65 prosent), med Statoil som partner (35 prosent).

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 

Brooklyns velgere skryter av Hillary etter nattens duell
DN fulgte den første presidentkandidatduellen fra The Bell House i Brooklyn.
02:41
Publisert: