På Mobile World Congress i Barcelona viste prosessorprodusenten ARM frem prototypen på en mobiltelefon som viste seg å kjøre på Android, et operativsystem for mobile enheter som blant annet Google står bak.

Android er et samarbeidsprosjekt med mer enn 30 medlemmer som har utviklet et åpent og gratis operativsystem til mobile enheter. Systemet tilbyr de samme tjenestene som andre mobile operativsystemer, men er mindre lukket.

Den aktuelle telefonen på MWC har Googles nettleser, Gmail som e-postrogram og Google Maps for navigasjon og lokasjonsbaserte tjenester, skriver Telegraph.co.uk.

Åpent mot lukket
Selv om Android først ble annonsert for offentligheten i november tror analytikere at de første masseproduserte håndsettene basert på Android vil være i butikkhyllene i løpet av året.

I markedet fremstår Android som den rake motsetningen til Apple iPhone. Android er åpent og gratis og hvem som helst kan lage sin egen versjon og egne tjenester til den. Det er et håp blant medlemmene i Android-samarbeidet at de skal kunne lage like funksjonelle og lekre produkter som iPhone. Apple har foreløpig holdt kortene tett til brystet når det gjeler operativsystemet på iPhone og det er foreløpig ikke mulig for andre å utvikle produkter og tjenester basert på Mac OS X for mobile plattformer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.