Det gikk lenge rykter om at Google skulle komme med en mobiltelefon, kanskje en direkte konkurrent til iPhone. Men i november i fjor avslørte Google at de angriper markedet på stikk motsatt måte av Apple. For mens Apple er kjent for å ville ha kontroll og gjøre alt selv, avslørte Google en allianse av 34 store selskaper som skal støtte og videreutvikle deres mobilplattform, Android.

Les også Google bekrefter stor mobil-allianse

Før jul
Nå skal Android være på vei til butikkhyllene i form av en mobil fra produsenten HTC, hevder New York Times. Ifølge avisen blir tyske T-Mobile første selskap ut med denne telefonen. Mobilen skal være i salg før jul, kanskje så tidlig som oktober.

Telefonen skal være velutstyrt og vil ha en del likheter med iPhone, blant annet trykkfølsom skjerm, men den skal også ha et fullt tastatur.

Store penger
Googles plan med Android skal gå ut på å tjene penger på reklame, på mobilen som på vanlig internett.

- Vi kan til slutt tjene mer penger på mobilen enn vi gjør på pc-er, sa nylig Googles administrerende direktør Eric E. Schmidt til CNBC(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.