Onsdag kunngjorde selskapet at de trapper opp sitt ballongprosjekt, og at de ønsker å satse på Indonesia, hvor størstedelen av befolkningen ikke er koblet til internett.

«Project Loon», som det to år gamle prosjektet er kalt, går ut på å sende høyhastighetsinternett fra luftballonger som svever rundt 60.000 fot over bakken.

Indonesias befolkning på 250 millioner er spredt utover 17.000 øyer, og kun 42 prosent av dem har internett. Dermed passer landet godt for Googles trådløse internettprosjekt.

Ballongene er fremdeles under testing, så det er usikkert når de er på plass i Indonesia. Tilgangen til nettet vil bli solgt gjennom lokale leverandører av teletjenester.

«Project Loon» er del av Googles nye datterselskap Alphabet Inc., som har ansvar for prosjekter som faller utenfor teknologikjempens kjernevirksomhet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.