Google sliter med å rekruttere nordmenn, skriver Teknisk Ukeblad.

Google topper nesten alltid listene over hvilke selskaper norske teknologistudenter ønsker å jobbe for, senest i Universums «Student survey 2014».

Vi rekrutterer generelt sett ganske få fra de nordiske landene, og fra Norge spesielt. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn, for kompetansen har dere. Kanskje har det noe å gjøre med at nordmenn ikke ønsker å flytte så langt fra mor? undrer Googles danske PR-ansvarlige Christine Sørensen.

Google har riktignok et kontor i Norge, men der er ikke kjernekompetansen.

– Oslo-kontoret er lite, og det fokuserer på salg og markedsføring. For å få en spennende teknologijobb i Google må man være villig til å flytte – for eksempel til Århus, Dublin, New York eller California, sier Sørensen til TU.

Siden Larry Page og Sergey Brin etablerte Google for drøye 15 år siden, har de rekruttert  50.000 ansatte. Hvert av de siste årene har antall nyansettelser ligget på rundt 4000, og Google har mottatt over en million søknader per år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.