Problemene med å få tilgang til mikroblogger, Google.com og flere andre tjenester ble først merkbare over helgen, skriver South China Morning Post og viser til undersøkelser gjort av Greatfire.org, en kinesisk organisasjon som avdekker sensur i landet.

35. mai

Det er ikke uvanlig at kinesiske myndigheter strammer inn sensuren i tiden rundt 4. juni, eller 35. mai som mange demokratiforkjempere omtaler datoen som i et forsøk på å omgå sensuren.

- Det er en strengeste formen for sensur som er innført, skriver Greatfire.org, som i 2012 dokumenterte at Google var utilgjengelig i 12 timer i forbindelse med 4. juni det året.

Utspekulert

- Det er utspekulert. Denne er det bare rundt 90 prosent av tilgangen til Google som er blokert. Brukere tror da det er problem hos Google eller på deres egen datamaskin, sier Charlie Smith, grunnleggeren av Greatfire.org.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.