Google-gründer og toppsjef Larry Page tar et skritt tilbake og overfører produktansvaret for Googles kjerneprodukter til Sundar Pichai, ifølge et internt notat Re/code har fått tilgang til.

Pichai er allerede i dag en sentral person i Google og har jobbet i Google siden 2004. Han har hatt ansvaret for utviklingen av Google Chrome i tillegg til at han har vært med på utviklingen av Gmail og Google Maps. I 2012 fikk han ansvaret for Google Maps og ifjor ble han sjef for Googles Android-satsing.

Nå får han også ansvaret for blant annet søkevirksomheten, forskning og utvikling og Google Maps. I tillegg vil alle de seks konserndirektørene i Google fra nå av rapportere til Pichai, ikke Page.

Selv signaliserer Larry Paige at han vil jobbe med de store linjene i selskapet og nye prosjekter. Paige vil derfor beholde kontrollen på de nyeste av Googles satsinger, som Google X, energisatsing, Nest og Calico.

Google X er Googles halvhemmelige forskningssenter for banebrytende forskning. Daglig leder Astro Teller for Google X har tidligere sagt at senterets mål er å forbedre teknologier med en faktor på ti. Den mest kjente satsingen som har kommet ut av Google X er trolig Googles selvdrevne bil.

Larry Page snakket varmt om sine vyer på Google-konferansen I/O i 2013 og om hans overbevisning om at hvis Google utvikler produkter eller tjenester som gjør folks liv lettere, så vil man også finne måter å gjøre dem lønnsomme. Se talen her (Ekstern lenke)

Les også på DN.no:

Google-leder slo fallskjerm-rekord

Stålklokke for jernmenn  

Derfor bobler denne aksjen over

Bratt fall for Itunes  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.