– Konkurransen på netthandel lever i beste velgående, og Googles tjenester har bidratt til å gagne både forbrukere og bedrifter, heter det i en uttalelse fra søkermotoren torsdag.

– Hele denne saken viser at EU-kommisjonens sak hviler på en teori som ikke stemmer overens med virkeligheten om hvordan folk handler på nettet, sier Kent Walker, en av Googles visedirektører.

EU-kommisjonen anklaget tidligere i år Google for å misbruke sin dominerende markedsposisjon på nettet og at det er skadelig for den stadig økende netthandelen.

– Google har funnet opp mange nyskapende produkter som har bidratt til endringer i våre liv. Men det gir ikke Google rett til å nekte andre selskaper muligheten til å konkurrere og skape, sa EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager tidligere i år.

Google har en dominerende markedsposisjon i EU, med en andel på rundt 80 prosent av markedet gjennom de siste ti årene. Google mener selv at selskapet har bedret forbrukernes situasjon i Europa. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.