Google satser stadig på nye forretningsområder. Nå er selskapet i ferd med å bli bilprodusent.

Søkemotorgiganten har designet flere prototyper av selvkjørende biler som kanskje allerede i løpet av sommeren vil bli å finne på veiene i California, skriver selskapet på sin Google Official Blog.

I første omgang er det snakk om 100 biler som skal produseres i den fallerte bilbyen Detroit.

- Vi undersøker akkurat nå hvordan en helt selvkjørende bil vil se ut ved å bygge noen prototyper. De vil være designet til å operere sikkert og selvstyrende uten menneskelig innblanding, skriver Chris Urmson, sjefen for Googles prosjekt for selvkjørende biler, i bloggen.

Uten ratt, gasspedal og brems

Naturlig nok blir bilene ikke seende ut som andre biler.

Du vil hverken finne ratt, gasspedal eller brems, fordi bilen ikke trenger det.

Programvaren og sensorene i bilen vil ifølge Google klare alt selv.

Chris Urmson tror de nye Google-bilene vil revolusjonere synet vårt på biler.

Ifølge prosjektlederen har sikkerheten vært det viktigste under utviklingen av prototypene. Bilene har sensorer som fjerner alle blindsoner, og sensorene kan se objekter i alle retninger tilsvarende en distanse til to fotballbaner, noe som er spesielt viktig der det er mange kryss.

Les også: EU: Google-brukere har «rett til å bli glemt»

Google kjøper dronefirma  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.